15# pekelof, Livevideo, Stockholm och lite annat!

Efter en dryg månad av tystnad här på bloggen, sträcker jag mig upp ur mörkret och grabbar tag i min dator på vilken jag nu skall berätta för er vad vi har haft för oss.

En fullständigt legitim syn på saken är att nu när bloggen har legat öde, så har det inte skett särskilt mycket. Faktum är dock det helt motsatta. Det har hänt, skett och skapats flertalet trevliga saker! Låt oss börja från början:

——

Den 31:a Oktober lirade vi på Hantis i Köping tillsammans med Wolf och Pasted. Det var en fantastisk afton! Helt otroligt att det dök upp så mycket folk. Det var ett oerhört ladd uppe på Hantis övervåning! Stora tack till eminenta Wolf, Hantis, publiken och Pasted.

——

I mitten av November, närmare bestämt Måndagen den 17:e November, stod det 5 (!) individer i vår smutsiga och kalla replokal. Då bandet endast består av 4 personer, var det en s.k. utböling där också. Dock var inte det vilken utböling som helst. Det var herr Patrik Ekelöf.

I cirkus 1 månads tid har vi i The Hawkins fört diskussioner fram och tillbaka med Patrik om ett eventuellt samarbete. Ett samarbete som isåfall skulle gå ut på att han skall agera gigbokare/ansikte utåt/presskontakt osv. till oss. Han skulle alltså få en "Managerroll".

Efter flertalet möten och diskussioner, skrev vi alla 5 inblandade individer på ett samarbetskontrakt den där Måndagen i mitten av November. Detta är något som vi tror starkt på! Vi hoppas att kunna skapa många minnen och nå stora framgångar tillsammans. Stort tack till Patrik "pekelof" Ekelöf, för att du tror på oss och för att du vill jobba med oss!

——

Onsdagen den 3:e December satt jag vid mitt stökiga skrivbord på jobbet, jag skrev planering för nästkommande vecka och smuttade på en mugg som innehöll starkt kaffe. Det var tidig eftermiddag, då det damp det ned en FB-notis i min telefon. Patrik, numera vår manager, gav oss en förfrågan om att giga nästkommande dag. En Torsdagsspelning på Pub Anchor i Stockholm närmare bestämt. Efter lite korta funderingar och praktiska frågor, lade vi gasen i botten och styrde skutan (En ful kombi av märket SAAB) mot Stockholm under Torsdagseftermiddagen.

Runt 4-snåret på natten efter en himla fin kväll tillsammans med mitt band och en spelning som vi fick bra respons på, kunde jag tillslut dyka ned i min säng och försöka fånga några få timmars sömn inför Fredagens arbetsdag.

——

Under en sen sommardag i slutet av Augusti, spelade vi in 2 stycken Livevideos i en varm och skitig lada utanför Arboga. I Torsdags, den 11:e December, släppte vi video numero 1 av 2. Låten är "Amnesia" från vår 3:e EP "Guantanamo Bassline". Länk till videon har du här:
https://www.youtube.com/watch?v=SBrOT0JZjpc

Inom en kort framtid kommer även låt nr.2 att släppas. Vilken låt det är får du vänta och se! Men tills dess, titta på denna videon, dela den och visa den för alla du känner! Tack på förhand!

—–

Utöver alla dessa större händelser och event, har vi fortsatt med skrivandet av nytt material. Vi blir mer och mer klara, och vi känner oss mer och mer nöjda med materialet för varje rep som går. Det skall bli fantastiskt kul att, förhoppningsvis, inom en relativt kort framtid kunna visa er 1 eller 2 nya alster från oss i familjen Hök!

Dessutom, så lirar vi på Torsdag i Stockholm på Kafé44 tillsammans med våra vänner i Charta77! Det skall bli fantastiskt trevligt! Evenemang med info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/779074155490956

—–

Till sist, och som alltid; Dela gärna vår sida, våra videos, lyssna på oss på Spotify etc. (www.facebook.com/thehawkinsswe)

Tack och bock!

// Micke, The Hawkins

You may also like...