16# Året 2014 formulerat i ord!

När jag inleder denna text är det Torsdag. Det är den 25:e December år 2014. Det är dagen efter Julafton. Jag sitter på ett tåg. Det är kyligt på tåget och till höger om mig sitter en man som umgåtts lite väl mycket med herr John Silver. Till vänster om mig har jag ett stort transparent fönster. Jag lutar mitt huvud åt vänster och tittar ut över vidderna. Jag ser snötäckta ängar, plogade vägar, vita bergstoppar och snöklädda träd. Men framför allt annat, ser jag en stor och stark sol som får mig att kisa med ögonen. Denna sol fyller mig med glädje och får mig att tänka tillbaka på det år som nu strax är till ända.

Det har varit ett starkt år på flertalet olika plan för oss i The Hawkins.

Den enskilt största händelsen tog sitt första spadtag redan i slutet av förra året. Vi anmälde oss till Sweden Rocks officiella tävling för osignade band. Priset i potten var att få spela på 2014 års festival. I ärlighetens namn var denna anmälning självklart ett långskott.
Ungefär 2 månader senare, Torsdagen den 24:e Januari, stod vi där i vår replokal och repade inför Fredagens gig i Motala. Mot slutet av repet började det att strömma in ”Grattis” till oss via alla tänkbara plattformar. Sakta men säkert gick det upp för oss att vi hade tagit hem av platserna att få lira på sommarens festival.
Jag vill här och nu, å bandets vägnar, ge ett stort och starkt TACK till alla ni fantastiska individer som har röstat på oss en eller flera gånger. Ni har stått ut med vårt tjat och spammande. Det skall ni ha en stor eloge för! Tusen tack! Det hade aldrig gått vägen utan er.

Ytterligare ca 5 månader senare stod vi där på SRF2014. Med en hel festivalvecka i ryggen stod vi på 4Sound-Stage kl.11.34 Lördagen den 7:e Juni och drog på första ackordet i ”Amnesia”. Det var helt fantastiskt, det är helt fantastiskt och det kommer för alltid att vara helt fantastiskt. En enorm upplevelse att få spela för alla våra nära och kära som var där, och även alla andra festivalbesökare som hade stannat till just för oss.

————————

Under år 2014 har vi totalt haft 25 gig. Under dessa har vi haft tillfälle att stifta bekantskap med stor mångfald av olika människor. Vi har skapat flertalet nya kontakter som kan leda till framtida samarbeten. Vi har även besökt flertalet nya platser som vi väldigt gärna besöker igen!

Tack till Volle och Anne i Motala!
Tack till Lotta och Per på Ögir i Köping!
Tack till Nicklas, Anna och Daniel på Villa Sandhem i Katrineholm!
Tack till Lasse på Bankiren i Västerås!
Tack till Fladder på Ingbofestivalen!
Tack till Rockviken!
Tack till Stadskällaren i Arboga!
Tack till alla på Tattoo Mess i Örebro!
Tack till alla på Hitlistan Hårdrock i Eskilstuna!
Tack till alla i det fantastiska Öregrund!
Tack till alla ni andra arrangörer och all fantastisk publik!

Tack till de eminenta banden Charta77, Hellsingland Underground, Wolf och Imperial State Electric för att vi fick agera förband till er.

Tack till Jesper Lundh och Jim Bergqvist för all merchhjälp och vackert resesällskap!

————————

I början Mars släppte vi vår andra EP ”Part II: The Puppet Show". Vi firade släppet, smått traditionsenligt, med en fullsatt spelning på Ögir. Det är alltid lika kul att spela på Ögir. Det är proffsigt och smidigt. Det är en relativt liten lokal, men trots det blir det alltid en fantastiskt bra stämning där inne! Förövrigt, så finns denna EP som fysisk skiva och även digitalt på flertalet olika plattformar som t.ex. Spotify och iTunes.
Vår tredje ”mini-EP” som heter ”Guantanamo Bassline” släppte vi i slutet av Augusti. Det var dock en release som endast skedde digitalt.

————————

Under 2014 har vi släppt flertalet videos. Allt ifrån livegigs till fyllesnack backstage till seriösa musikvideos. Dessa länkar nedanför ber jag dig som läsare att kolla på både 1, 4 och 7 gånger!

”Amnesia” LIVE från Sweden Rock Festival 2014:
https://www.youtube.com/watch?v=hAptXWyf-xw

”F*ck you all I´m out of here” AKUSTISK låt framförd i vår arma replokal: https://www.youtube.com/watch?v=9fT7Yph-ebk

”Videoblogg #5” från vår helg i Örebro under Tattoo Mess: https://www.youtube.com/watch?v=VQBWTe1qpYM

”Amnesia” LIVE in the Attic:
https://www.youtube.com/watch?v=SBrOT0JZjpc

”All Downhill From Here” LIVE in the Attic:
https://www.youtube.com/watch?v=9-kmN9waDb0

————————

Vi har inlett 2 stycken samarbeten detta år.

I början av året blev vi kontaktade av Rockbladet.Se som vi ville att vi skulle starta en blogg på deras hemsida. Då Rockbladet är en förträfflig sida som jobbar hårt för rockmusik, tackade vi givetvis JA omedelbart.

Ni hittar vår blogg här:
http://thehawkins.rockbladet.se

I mitten av November, närmare bestämt Måndagen den 17:e November, stod det 5 (!) individer i vår smutsiga och kalla replokal. Det var vi i bandet + herr Patrik Ekelöf. I ungefär 1 månads tid har vi i The Hawkins bollat fram och tillbaka med Patrik om ett eventuellt samarbete. Ett samarbete som isåfall skulle gå ut på att han skall agera gigbokare/ansikte utåt/presskontakt osv. till oss. Han skulle få en ”Managerroll”.

Efter ett par möten och flertalet diskussioner fram och tillbaka, skrev vi alla 5 inblandade individer på ett samarbetskontrakt den där Måndagen i mitten av November.

Detta är något som vi tror starkt på. Redan under den korta månad som vi har jobbat tillsammans har vi redan kunnat skörda en del frukter!  Vi hopppas kunna skapa många minnen och nå stora framgångar tillsammans. Stort tack till Patrik ”pekelof” Ekelöf, för att att du tror på oss och för att du vill jobba med oss!

————————

Jag skulle kunna fortsätta med detta ingående berättande om många, många andra historier av året som varit. Dock skulle jag isåfall säkerligen få sitta med laptopen i knät i någon vecka fram över. Nej! Istället väljer jag att se framåt och blicka ut över år 2015. Det finns mycket saker som jag ser fram emot. Vi har väldigt stora planer och dessa har verkligen inte minskat, snarare ökat tack vare vårt samarbete med ”pekelof”. Det ser ljust ut och vi kommer att fokusera och satsa mer än någonsin. Repa mera, skriva mer musik och spela mera!

Sist, men absolut inte minst; Jag verkligen tacka mina vänner/livskamrater/bandmedlemmar/åksters i mitt fina band. Vi har delat många skratt och fina minnen under 2014. Jag älskar att stå med er på scen lika mycket som jag älskar att åka och nöta setlist en grå jävla Måndag i mitten av Oktober! Tack till er och tack till oss! Vi är bra!

När jag nu avslutar denna text är Onsdag 31:a December. Det är ca 10 timmar kvar till tolvslaget. Hoppas nu att alla firar in det nya året med dunder och brak! Träffa dina nära och kära, ät och drick gott och lyssna på Rocknroll! Det är precis det jag tänker göra! Skål tamefan!

Vi ses och hörs under 2015!

GOTT NYTT ÅR! Tack och bock!
// Micke, The Hawkins

Thehawkinshappynewyear

You may also like...