17# Alla hjärtans dag firande i Östersund

Det var tidig morgon. Jag, Albin och Jesper (vår eminenta ljudtekniker) stod vid den ståtliga Olsson (vår fantastiska bandbuss). Klockan stod på sex minuter över sju och morgonljuset hade precis börjat skymta över Västerås innerstad. Sakta men säkert kom Martin och Johannes traskande över parkeringen och vi var då fulltaliga. Vi lade in alla våra väskor och instrument (vår backline låg redan packad i bussen), smällde igen bakdörren, hoppade in och drog sedan iväg mot nordligare breddgrader. Nästa destination: Östersund!

———–

Bilresan upp genom vårt avlånga land tog ca åtta timmar och innehöll mycket skratt, kartläsning på smarta telefoner, dåliga vitsar, suspekta aromer i luften och en hel del prat om en viss Åke.

———–

Väl på plats i Jämtland, var det ingen rast och ingen vila. Efter ett snabbt och mycket bra välkomnande av arrangören Martin Brodin, var det dags att lasta ur Olsson, börja rigga och soundchecka. Efter det följde en kort incheckning på hotellrummen följt av en fantastisk hamburgertallrik till middag. Sedan började kvällen, så att säga, på riktigt!

———–

Kvällen innehöll mängder utav öl, mycket skratt och fantastiskt trevligt sällskap. Vi tog ett par öl på hotellet, vi tog en fin sväng om på Östersunds gator (mycket fin stad kunde jag glatt konstatera) för att sedan gå tillbaka till vår loge på hotellet och börja tagga samt värma upp inför giget!

Kl.00.17 stegade vi ut ur logen, traskade genom hotellet (orsakade ett brandlarm) och steg till sist upp på scenen. Det var mörkt, svettigt och förbannat högljutt men det var också helt fantastiskt roligt att spela! Det var nog ett av våra bästa gigs sett till både energi och musicerande. Östersund och dess publik levererade verkligen! Publiken stod troget i den trånga och rökiga källaren fylld utav hårdrock och öl. De svängde med både huvud och kropp!

———–

Efter giget togs det idel raggarduschar och ett par klädbyte, sedan fortsatte natten i ölet:s tecken ända in i gryningen! Vi pratade, skrålade och skålade med trevliga Östersundsbor och hade det fantastiskt trevligt.

Stort tack till alla inblandade under dagen, kvällen och natten. Vi kommer tillbaka, var så säkra!

———–

Dagen efter bestod först av en fantastisk fin hotellfrukost som sedan efterföljdes av nedriggning av backline och inpackning i bussen av densamma. Klockan var strax efter ett då vi började rulla söderut. Sakta men säkert, kom vi närmare och närmare vårat älskade Västmanland. Snarkningar sjöng vackert i kör under stundom inom herr Olssons fyra väggar!

———–

Runt kl.21.30 damp jag ned i soffan hemma i min lägenhet.

Där och då insåg jag det som jag insett så galet många gånger tidigare, det är såhär jag vill spendera mitt liv:

Jag vill åka land och rike runt med mina bästa vänner och spela svängig Rock'n'roll!!!

 

Over and out!
// Micke, The Hawkins (www.facebook.com/thehawkinsswe, Spotify, Youtube, Instagram, iTunes etc.)

You may also like...