#1 “….mot Arlanda flygplats.”

4 skäggiga individer sitter just nu i en trång gammal Ford. Det smäller under däcken, utanför faller snö och stämningen går nästan att fysiskt ta på. Innan ni nu svävar iväg i era tankar och tror att detta är någon from av vers alá Viktor Rydberg skall jag klargöra att så är icke fallet. 

Det är vi, THE HAWKINS, som just i detta nu rullar mot Arlanda flygplats. Väskorna är packade, instrumenten och dess tillbehör är välsvarvade samt att våra psyken är redigt förberedda (nåja..!). 

För att klargöra situationen ännu mera kan jag berätta att vi är ett band. Ett rockband närmare bestämt. Vi har långt hår, vi har skägg, ett par tatueringar och vi ser alltid livsfarliga ut. Allt för att leva upp till alla de kontemporära stereotyper och normer som finns.

Fast vänta nu…..Visst har vi långt hår och skägg men framför allt är vi 4 bästa vänner som älskar rockmusik. Det har nått till den grad av kärlek att vi sedan 4 år tillbaka tillsammans skapar och utför våran egen musik. 

Om ungefär 8 timmar landar vi i en stor stad i ett stort land i Öst. Landet har en gedigen historia med starkt deltagande i såväl världskrig, rymdraketsforskning, dryckes-och vätsketillverkning samt att de har en del guldmedaljer i diverse vinteridrotter etc. Det finns, på förhand, väldigt mycket man kan tycka och tänka om detta land. En del kontroverser och en del fördomar.

Men vi är icke fördomsfulla, vi är icke dömande. Vi är 4 enkla grabbar som skall ut på turné (ja just det, har glömt nämna syftet med resan tidigare) och vi ser fram emot alla möten med nya människor och nya kulturer. Det är sådant som berikar livet.

Dock ser vi självfallet fram mest emot att gå upp scen och visa alla vilka vi är. Alla på plats skall bli smittade utav vår musikaliska hökinfluensa

—–

  • 10 spelningar
  • 10 dagar
  • 10 städer
  • 320 mils resa
  • 6 timmars gigande totalt

——–

Men detta om detta. Updates kommer att ske frekvent under turnéns gång.

Och just ja, den där staden heter Yekaterinburg och det där landet heter Ryssland.
Fyfan och hu-jeda-mig. NU KÖR VI!!!

// Micke (kl.20.03 UTC+1)

#thehawkinsband #thehawkins #thehawkins2016 #russiantour

You may also like...