#2 En bas är något att leka med!

Hej, era tandläkare och läkartänder! Man får hoppas att så många som möjligt har det så bra som möjligt!

Jag skall börja med att säga att frekvensen för uppläggning av blogginlägg på denna blogg har tyvärr blivit lite lägre än vi först trodde att den skulle bli.
MEN vi har dock kommit en redigt bra bit på skivan istället!!

Det känns som att vi ligger bra till i schemat just nu.
Förra fredagen började vi som bekant med truminspelningen. Albin och jag började torsdagen med att rigga uppp allt och i sedan satte vi igång med röda-knappen-tryckning. Och i måndags blev vi klara! Känns lika gött som goda saker!
I tisdags påbörjade vi sedan basinspelning. Detta blev en väldigt rolig och kreativ process ty väldigt få bas-licks var färdigskrivna. Martin och jag satt och spånade, testade, gick upp i varv och tände till rejält. Sedan spöade vi skiten ur varann. Och en varan. Olämpligt, minst sagt.

Och här är vi nu. Det återstår fortfarande lite bas att lägga på låtarna, många lick-möjligheter att ta vara på. Det känns just nu som att dessa lick matar någonting krispigt som växer i mig. Någon slags vision som föder sig på dessa små kreativt odlade nuggets:en. Ska bli spännande att bevittna den fortskridande utvecklingen av skivan!

Vi återkommer snart med ny uppdateringar och även lite videoklipp!

Stay tuned, party spoon!
/Johannes Carlsson

 IMG_20140401_202228IMG_20140403_210626

You may also like...