#5 Vi älskar dig Katrineholm!

 

 

Hej hopp kära blogg! 

 

Nu är vi cirkus halvvägs in i Majmånad och vilket även innebär att vi är halvvägs in i listan av spelningar!

 

I helgen som gick avverkade vi spelning numero 3, då vi supportade Hellsingland Underground på eminenta Villa Sandhem i Katrineholm. Först och främst vill jag påpeka att det är något alldeles särskilt med Katrineholm. Vi hade vår första spelning i Katrineholm i Mars månad för drygt ett år sedan. Faktum är att det var vår första spelning som "The Hawkins". I och med detta har vi fått träffa mängder av härliga människor: Publik, andra band, arrangörer, krögare, större delen av släkten Grill, profilen ”Thrash”, för att bara nämna några. Men den som lyser klart starkast av dessa är eldsjälen Daniel Karlsson. Han brinner verkligen för musik vilket märks på hans engagemang och hans inställning som alltid är ”Det fixar vi!”. Musikvärlden skulle behöva fler upplagor av herr Karlsson!

 

Det är ingen slump att det också var just nyss nämnde Daniel Karlsson som stod vid rodret även i Lördags! 

Efter packande i vår arma replokal och sedan åkande i trång bil anlände vi till Katrineholm runt fyra snåret på eftermiddagen.

Efter en stunds roddning av scen, utförde vi ett koncist soundcheck som kändes kanon. Strax där efter fick vi en mycket god bit mat och sedan inleddes ett par ”dötimmar” där vi bland annat utforskade Katrineholms stadskärna. Men mest satt vi i logen och laddade! Giget var fantastiskt! Ett helt utsålt Villa Sandhem visade en stark respons och det var riktigt kul att spela! Vi sålde slut på tröjor och all merch som vi hade med oss. HELT FANTASTISKT!

 

Ett par timmar senare, då Hellsingland Underground hade avverkat sitt gig, var det nog ingen på Villa Sandhem som var oberörd. Det var tight, det var svängigt och det var glädje! Grabbarna visste vart skåpet skulle stå!

 

Det var på alla sätt en grym kväll!

 

Tack och bock kära Katrineholm och eminenta Villa Sandhem med personal! Vi ses snart igen är jag helt säker på!

 

——————————

 

Nu har vi en dryg veckas gigledighet, vilket dock inte innebär att vi har tomt i almanackan då vi har inspelningen av vår kommande EP att tänka på!

 

Snart återstår det endast mixning och mastering av låtarna, sedan kan vi skicka ut dom och sprida dom ute i den stora cybervärlden Jag, personligen, är oerhört stolt över dessa låtar vilka jag anser är våra 3 starkaste alster någonsin!

 

——————

 

Nästa gig, som dår blir numero 4 i Maj, sker Fredagen den 23 Maj i Västerås där vi ska lira tillsammans med Charta77 och Generalerna. Dagen efter lirar vi på hemmaplan i Arboga på HIGHWAY TO HELLG som Albin är med och arrangerar ihop med vår vän Micke Lindén! En superhelg med andra ord. Vi är taggade till tusen!

 

Jag uppmanar nu alla läsare att slå till med en like på vår facebooksida, ta en lyssning eller femtio av oss på spotify samt titta och dela våra videos på youtube!

 

Ha det nu bästast tills vi ses och hörs nästa gång!!

// Micke, The Hawkins

 

 

 

 

 

IMG_3910

Ett fullsatt och kokande VIlla Sandhem med ett fantastiskt HELLSINGLAND UNDERGROUND på scenen. Tack åter igen grabbar för att vi fick vara med och rocka med er denna afton!

You may also like...