#8 The Hawkins @ Sweden Rock Festival 2014

Klockan slog just 22.23 på min fula gamla klockradio. Jag sitter hemma i min soffa. Jag är svettig, illaluktande, solbränd, har ett par skoskav som heter duga…. men samtidigt är jag lyckligare än vad jag någonsin har varit!

Jag har just kommit hem från den bästa veckan i mitt liv. Jag och mitt arma band The Hawkins har lirat 45 min av vår musik på Sweden Rock Festival, en av nordens största festivaler. Bara tanken på det är svindlande, MEN det är ett faktum!

———-

VI åkte ned tillsammans med ett härligt gäng människor bestående av flertalet av våra närmaste vänner, inklusive större delen av bandet Sir Reg! Vi campade ihop, vi drack bärs ihop, vi skrålade och sjöng ihop, vi gick på festival ihop, vi köttade framför alla festivalens scener ihop osv.osv. Vi hade, i mitt tycke, en helt fantastisk vecka tillsammans!

Vi bodde fördelat i två husvagnar men natten till Lördagen, då vårat gig skulle ske, sov vi från The Hawkins på hotell som SRF bokat till oss artister. Den natten blev det inte mycket sömn för jag kände en sjukligt stark tagg på att få lira! Jag kunde knappt bärga mig. Men till slut vann john blund för både jag och de andra i bandet lyckades falla till sömns.

———-

Gigdagen inleddes med en riktig kanon till hotellfrukost, sedan väl på plats vid scenen skedde load in och soundcheck ca kl.10.00. Efter det satt vi logen, taggade till, drack lite bärs, taggade till och peppade varandra.

Till slut så var det dags! Det vi hade väntat på i nästan 5 månader. All tid som vi spenderat i replokalen, där vi har nötit låt in och låt ut skulle nu sättas på prov. Det var nu det var dags att entra scenen på Sweden Rock Festival!

———-

Det var nog bland det bästa gig som vi någonsin utfört! Hela atmosfären var fantastisk! Vädret var med oss, publiken var med oss och framför allt, så var vi själva medvetna om stundens allvar. Vi gav allt! Vi öste, vi hoppade, vi skrek och vi rockade!

Vi visade verkligen Sölvesborg och Sweden Rock Festival vilka The Hawkins är; En kvartett grabbar från den lilla staden Arboga som älskar att spela hårdrock!!!

Nu skall jag ta mig en dusch och sedan skall jag sova. Hujedamig, inatt kommer jag att sova gott!

// Micke, The Hawkins

 

Här nedan kommer lite bilder från veckan!

 

Information om oss i SRF:s programblad:

ThehawkinsprogrambladSRF2014

Vårt Artistpass till loge/scen-området:

Artistpass SRF THE HAWKINS

Albin tillsammans med ett bekant ansikte för alla hårdrockare där ute:

The Hawkins SRF Albin och Björn Gelotte

Gruppbild från campingen:

Gruppbild på CAMP SRF2014

Albin och Johannes tar en såkallad selfie:

 

smokeeeeTHEHAWKINS SRF2014

Pre-gig-beer bara minuter innan vi gick på scenen:

PregigbeerTHEHAWKINSSRF2014

Johannes vid mikrofonen under giget (Foto: Annie Kempe):

THE_HAWKINGS_ANNIE_KEMPE_002

Martin köttar under giget (Foto: Annie Kempe):

THE_HAWKINGS_ANNIE_KEMPE_003

Samling vid Albin under giget (Foto: Annie Kempe):

THE_HAWKINGS_ANNIE_KEMPE_001

Helbandsbild från giget:

THE HAWKINS-SRF2014live på scen

 

You may also like...